PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Kaki Bengkak Ketika Hamil

Kaki Bengkak Ketika Hamil

Bengkak kaki ketika hamil atau edema adalah salah satu masalah yang biasa dialami oleh wanita hamil, terutamanya apabila kehamilan mula menginjak ke trimester ketiga. Malah, menurut BabyCenter, 50% hingga 80% wanita hamil yang sihat akan mengalaminya.

BAGAIMANA EDEMA BOLEH BERLAKU?

Pembengkakan pada kaki ini terjadi kerana ketika hamil seorang wanita mengalami perubahan kadar hormon. Pelepasan hormon-hormon selama masa kehamilan dapat memicu tubuh menahan lebih banyak cairan dan sodium (garam).

Edema terbentuk jika terjadi kerusakan atau peningkatan tekanan pada saluran darah. Akibatnya, cairan merembes dari kapilari ke dalam jaringan organ di sekitarnya, sehingga terjadi bengkak di bahagian tersebut.

Sepanjang kehamilan, tubuh wanita cenderung menyimpan lebih banyak cecair daripada biasa dan ia boleh menambahkan lagi kebengkakan tersebut hingga ada masanya turut menjejaskan bahagian muka dan tangan. Keadaan ini adalah sementara dan biasanya boleh diatasi dengan beberapa cara.

OMEGA GUARD MEMBANTU ELAK KAKI BENGKAK KETIKA HAMIL

 

Omega guard juga mempunyai kesan anti radang yang membantu mengurangkan rasa tidak selesa (keradangan) akibat bengkak kaki ketika hamil.

Harga Omega Guard RM136 sebotol (90biji)

Untuk order boleh whatsapp ke

www.wasap.my/60133612717/omegaguard

Leave a Reply

Open chat