Isu Roger Barnett Shaklee Keturunan Yahudi

Isu Roger Barnett Shaklee Keturunan Yahudi

ISU LAMA DI ULANG TAYANG

Sejak buat shaklee hampir 30 thn lps isu yg sama di mainkn utk melarikan fokus mereka yg baru bjinak dgn shaklee.

Rasa dah lebih 10 kali isu ni di main terutama bila Gaza di serang..mulai dgn boikot sana boikot sini..tp last2 hangat2 tahi ayam.

Yg dok viral isu ni pasal apa..kite dh jelaskn yg syarikat shaklee tiada kena mgena dgn mana2 agama,bangsa dan puak.
Ia semata2 biz entity.

Kebetulan ia di beli oleh Mr Roger..apakah dgn latarbelakang Roger kite menidakkn kebaikan products shaklee dgn legasi sains lebih 100 thn tu.

Yg pelik nk boikot Yahudi nape hanya shaklee yg di sasarkn..klu btl2 nk boikot shaklee anda wajib boikot sistem perbankan,sume jenis ubat2an yg di import dari syarikat besar,sume jenis peralatan kesihatan di gunakan hospital dan sume airlines yg mne mereka jga ada kaitan dgn Yahudi secara langsung dan tak langsung.

Kite hidup dlm dunia serba bergantugan dgn org lain..dari segi ekonomi tidak salah jika kite bniaga dgn sesiapa pun hatta dgn org Yahudi..sbb Nabi sendiri mggadaikan perisainye pd seorang Yahudi.

Yg jd isu kaitan Roger Barnette..apakah kite kena ubah bangsa dan keturunan seseorang..apakah hina jika mereka d lahirkan sbg bangsa lain selain melayu? China,India atau Yahudi.

Allah jdkan kamu bebangsa2 tujuannye agar kamu berkenalan sesama sendiri..lita’arafu.

Yg dok viral ni ada penyakit hati tak senang tgk org lain kaya dan bjaya dgn shaklee.

Dlm post dia kata shaklee ada kaitan.. adalah satu fitnah yg boleh di saman..its a defamation suits.Roger sendiri telah buat pgakuan yg shaklee tidak tlibat dgn mana2 organisasi dan agama.

Sila rujuk video Roger ya.

Kami sdg bbincang dgn pihak shaklee utk menimbangkn pelbagai tindakan tmasuk dgn pihak peguam.

Bg mereka yg dok excited dgn viral isu ni hrp bhenti sbb ia adalah fitnah..anda btanggungjwb jika ia merebak.

Klu shaklee ni tak btl sya org pertama yg berhenti.

Dulu shaklee di miliki oleh org Jepun..nape ok je?

Roger amik alih sejak 2004 sbg biz investment.

Sya nk sgt jumpa ukhti yg rajin sgt tulis perihal shaklee..mari kite brhujjah dgn fakta bkn sekadar viral utk naikkn rating sbb nk promote jualan sesuatu brg.

Bg anda yg nk grow usah layan isu basi ni ya.

Smag Allah pelihara kite dari dengki manusia mukmin yg hasad.

Aamiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat