Garlic Complex Shaklee Buat Kulit Cantik Macam Orang Korea

Garlic Complex Shaklee Buat Kulit Cantik Macam Orang Korea

Kelebihan Garlic Complex sebagai pencuci darah Seawal 3000 SM, orang-orang Babilon menggunakan manfaat bawang putih yang serba boleh. Ia digunakan sebagai ubat untuk pelbagai tujuan, termasuk jangkitan saluran pernafasan, masalah kulit, jangkitan parasit dan sebagai agen antibiotik dan anti-mikrob.

Kajian saintifik menunjukkan bahawa bawang putih digunakan untuk menyucikan darah dan meneutralkan hasil toksik logam berat dalam tubuh kita, terutamanya merkuri dan kadmium. Penggunaan bawang putih juga berguna dalam rawatan hipoglisemia, gangguan usus dan pelbagai masalah kesihatan.

Walau bagaimanapun, tidak semua makanan tambahan bawang putih sama.Kebanyakan kaedah pemprosesan bawang putih yang digunakan hari ini, termasuk serbuk bawang putih yang dihancurkan, kapsul minyak bawang putih dan sebagainya, mengurangkan atau menghapuskan kandungan allicin.

Allicin adalah komponen utama aktif bawang putih dan diperlukan untuk banyak manfaat bawang putih.

Jom kita tengok apa istimewanya GARLIC COMPLEX ni.

♥ Allicin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah. Allicin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan. Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.

♥ Kelebihan yang terdapat pada Garlic Complex keluaran Shaklee adalah Galic Complex diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan bebas 100% daripada penggunaan racun perosak.

♥ Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada terkawal iaitu pada suhu bilik tanpa haba semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100%. ( tidak semua garlic yang dijual di pasaran mempunyai Allicin aktif). Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat, dan mempunyai sifat penyembuh.

● Kegunaan Allicin Pada Bawang Putih Untuk Kesihatan Manusia:

★Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
★Menormalkan keseimbangan lipoprotein
★Menurunkan tekanan darah
★Mempunyai anti-darah beku dan anti-ativiti radang
★Berfungsi sebagai anti-oksidan
★Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi
★Bantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
★Bantu rawat asthma

# Alhamdulillah sy telah mencuba utk merawat tekak yg gatal dan batuk2 berkahak yg agk lama lbh dr seminggu yg dialami.. So try dgn mkn garlic ini utk 2,3 hari batuk beransur pulih dgn cptnyer..syukur sgt..mmg garlic ni ANTIBIOTIK yg sgt mujarab..so lps ni if batuk2 berkahak boleh terus mkn garlic utk baik cpt..;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat