PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

ESP Shaklee Untuk Kesuburan

Peranan ESP di dalam kesuburan

1) ESP lengkap dgn 9 asid amino termasuk asid amino perlu. Asid amino perlu ni badan kita tak boleh produce sendiri; ia perlu diperolehi drpd sumber makanan tertentu.

Asid amino adalah asas kpd pembinaan sel. Sel yg sihat berfungsi dgn lbh baik. Sel yg tidak sihat boleh menjadi punca kpd byk masalah kesihatan.

Utk isteri, ESP berfungsi menghasilkan sel telur (ovum) yg sihat. Manakala bagi suami, ESP membantu menghasilkan sel sperma yg sihat.

2) phytoestrogen di dalam ESP berfungsi utk menyeimbangkan hormon wanita; sekaligus membantu mereka yg ada masalah period cycle tidak teratur dan masalah berkaitan ovulasi.

3) berat badan berlebihan juga adalah salah satu faktor menyumbang kepada masalah susah hamil. Oleh itu, mereka dinasihatkan utk mendapatkan berat badan ideal terlebih dahulu.

ESP boleh membantu utk menurunkan berat badan secara sihat dan selamat; low GI jadi tubuh badan akan kekal bertenaga dan lambat lapar; rendah kalori; tiada kandungan gula dan kolestrol; tiada lemak tepu. Malahan kaya dgn zat besi dan kalsium. Totally a healthy choice!

Lebih mudah hamil selalunya apabila berat badan ideal dicapai.

4) ESP membantu mengawal paras gula dalam darah. Gula ni macam kita sedia maklum adalah punca kpd mcm2 penyakit sekiranya tidak dikawal pengambilannya. Sel telur boleh rosak disebabkan gula berlebihan.. pengambilan ESP secara teratur membantu kita mengawal cravings terhadap gula.

Leave a Reply

Open chat