PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

ESP Shaklee Makan Pagi

ESP Shaklee Makan Pagi

Sarapan pagi?
Dengan ESP saja dah cukup dah korang.
ESP ni ramai org tak tahu tentang fakta sebenar ESP.

Pertama sekali minum ESP masa mengandung takkan akibatkan kencing manis sebab ESP low glycemic index.
Maknanya ia bukan makanan yg naikkan gula dgn mendadak dan tinggi. Pesakit diabetes boleh consume esp . Ibu yang GDM lagilah digalakkan.

Nasi yang korang suka tu adalah high glycemic index. Yang tu kalau berlebihan memang buat orang kencing manis boleh jadi bertambah tambah lagi.
Yang kedua.

ESP sgt low fat. Fat yg dia ada adalah dari good fat iaitu HDL. Korang jgn fikir kita hidup tak perlu fat. Hehe..
Siapa tak cukup fat, boleh jadi tak subur korang tau?? Sebab fat ini diperlukan untuk bina hormon. Sebab tu siapa terlampau lampau kurus, kurang subur. Siapa gemuk pun kurang subur.
Jadi, kita memang kena ambil fat tapi pilih dari GOOD FAT iaitu HDL ok?
Sebab HDL ini seperti transport, mengangkut bad fat dibuang dari badan.
So jika anda tak ckup HDL, jantung dan saluran darah anda tak sihat.
Maka pilihlah fat dari HDL dan makan secara sederhana.
Apa lagi yang org tak tahu tentang ESP?
Owh ya. Ambil protein boleh rosakkan buah-pinggang?
Boleh saya bagitahu protein adalah dari sumber daging, ayam, ikan dan kekacang. Tauhu dan soya juga adalah protein. Jika ambil protein boleh rosakkan buah-pinggang, maka banyak makanan kita tak boleh makan.
In fact, protein tak rosakkan buah-pinggang.

Tetapi..
Ada tetapi ya..
Mereka yang alami kerosakan buah -pinggang akan diberitahu doktor untuk restrict protein amount. Kurangkan pengambilan protein.
Kalau anda yg sihat ni tak perlu nak kurangkan protein pulak.
Dalam ESP hanya ada 14g protein dari soya sahaja sekali minum.
Shaklee dah siap sukat untuk keperluan kesihatan.

Kuantiti yang diperlukan oleh orang dewasa adalah lebih kurang 46-56g sehari untuk org average org dewasa.
Sebenarnya kiraan dia 0.8g protein untuk setiap kg berat bdn kita. Kalau korang rajin nak kira.
So basically sehari perlukan 46g untuk wanita.
14g protein dari ESP takkan buat anda ambil protein berlebihan pun.
Ok kena ambil protein dari sumber yang asli baru tak rosak buah-pinggang.
Air soya yang anda beli masa bulan puasa tu lebih TAK ASLI SEBENARNYA berbeza soya ESP.

Sebab apa?
Pertama , ESP adalah soya non-gmo. Basically ia adalah soya yang dipantau kualiti untuk jadi top kualiti. Tak boleh diubahsuai keasliannya. Kebanyakkan soya yg dijual adalah dari buah soya yang telah diubahsuai secara genetik.
ESP adalah air susu soya.
Yup betul dari kacang soya.
Fully organik. Takde campuran ubat apa-apa pun.
Konsepnya sama dgn susu tepung anak kita yg kita bancuh tu.
Ni bancuh susu soya tepung.
Tapi nak cakap sket. Susu soya ESP lebih terjamin selamat dari susu tepung anak kita yg mmg terkenal dgn lebih tinggi gula dan tak organik tu.

Dan yang terakhir sekali. Soya tak akibatkan kanser. Tlg lupakan mitos ni ya
Benda tu dah berkurun lama dah artikel research dan jurnal publish yang soya tak akibatkan kanser malah boleh kurangkan risiko kanser. Yang ni Persatuan Kanser Negera (MAKNA) dah pun keluarkan notis fb menggalakkan pesakitnya minum Soya untuk kurangkan risiko kanser dan bekalkan tenaga sentiasa.

Leave a Reply

Open chat