PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

ESP Shaklee Bantu Ibu Puasa Penuh Susu Meriah

Ramadan bakal tiba. Masa ini ibu menyusu pasti susah hati akan production susu ibu masa puasa nanti kan. Hari ini saya nak cadangkan ESP Shaklee. ESP adalah minuman protein yang membanti ibu menyusu bertenaga dan susu ibu meriah. ESP ini antara milkbooster kegemaran ramai ibu di Malaysia. Saya sendiri amalkan dari 2011 dari menyusu anak pertama sampai anak ke 3. Semua saya berjaya menyusu sehingga 2 tahun lebih walaupun sibuk bekerja dan dapat berpuasa penuh

ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

Membantu kekal bertenaga sepanjang hari. Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama, kerana kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.

Malah sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan & menyerikan kulit, serta menganjalkan payudara (wow!). Tentunya anda nak tampil jelita di pagi Hari Raya nanti kan kan…

Disamping itu, ESP juga berperanan sebagai ‘milk booster’ jika diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak. Bancuh ESP dengan susu ataupun jus kegemaran anda, bukan sahaja sedap malah berkhasiat!

5 Kepentingan ESP Shaklee Untuk Penyusuan Susu Ibu

1. Sumber Protin Lengkap

Sumber protein seperti telur, tofu, ayam merupakan saranan makanan untuk ibu menyusu tetapi kita tak tahu sama ada kuantiti itu mencukupi untuk memenuhi keperluan tubuh kita. Lagi pun semasa proses penyediaan makanan, tak pasti protin tak banyak dah tinggal sebab ia mudah hancur pada suhu yang tinggi semasa memasak makanan tu.

Sebab itu lah ESP shaklee ini dapat membantu untuk memenuhi keperluan protin seharian kita.

2. Tenaga yang segera dan lama semasa Menyusu

Menyusu bayi memang buat mudah lapar tapi ESP Shaklee mampu memberi tenaga segera untuk aktiviti penyusuan serta tenaga untuk menjalankan rutin sepanjang hari.

3. Kesihatan Kulit Bayi dan Ibu

Protin asas untuk membina tekstur kulit yang sihat supaya ia sentiasa gebu dan halus. ESP Shaklee pula berasaskan kacang soya yang non-GMO maka ia tidak mendatangkan alergi. Berbanding dengan minuman kacang soya di pasaran, kebanyakan adalah Genetically Modifies (GMO) kerana mereka komersial dan perlu tingkatkan pengeluaran kacang soya.

4. Atasi Jeragat

Perasan tak, jeragat seringkali menjadi jadi sepanjang tempoh penyusuan? Ini kerana ibu kekurangan nutrisi yang membantu kulit kekal sihat.

ESP Shaklee mempunyai nutrisi yang mampu mengelakkan serangan jeragat sepanjang penyusuan ibu.

5. Stabilkan Hormon

Isoflaven di dalam ESP Shaklee sangat baik untuk hormon wanita terutama mengelakkan rambut gugur dan ekzema.

Rujukan:

http://www.livestrong.com/article/474868-soy-protein-breast-feeding/
https://www.milkful.com/blogs/the-milkful-blog/breastfeeding-diet-101-what-your-body-needs-to-produce-breastmilk

susu meriah

testi set berpuasa

puasa 56 hari susukan anak esp performance

bertenaga dalam labour room puasa penuh menyusu kembar

bertenaga tak menggigil walaupun menyusu

extra tenaga badan tak lembik ketika puasa

kurang lapar bila sahur dengan esp

tak rasa lapar esp shaklee puasa

perut tak lapar walaupun bf puasa

Nak order ESP

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Leave a Reply

Open chat