Cepat Kurus Dengan ESP Shaklee

Cepat Kurus Dengan ESP Shaklee

Cepat kurus, berat senang turun? Bagaimana? Kenapa berat susah turun bila meningkat usia?

Usia 20an

Menurut pakar berat badan, Christopher Ochner, kebanyakan wanita dalam lingkungan umur 20-an akan mengalami kadar metabolisme paling tinggi.

Walaupun ianya bergantung kepada gen setiap individu, tubuh masih berada dalam proses pembentukan tulang yang juga akan membantu membakar kalori.

Anda akan makan dengan banyak tanpa memberikan kesan yang ketara pada badan anda.

Di samping itu, anda juga mempunyai jumlah otot yang mencukupi bagi memenuhi keperluan tenaga dalam badan sekali gus menyebabkan anda tidak letih dan sentiasa bertenaga.

Walau bagaimanapun, sebaik anda menginjak ke usia 30-an, kadar metabolisme akan menurun tetapi tidak secara drastik.

Usia 30-an

Semakin bertambah usia seseorang, jumlah otot akan mula berkurang dan kemampuan tubuh untuk membakar kalori akan turut berkurangan.

Sistem tubuh dan segala proses yang berlaku akan mula bergerak secara perlahan.

Proses pencernaan, penurunan berat badan dan penghasilan hormon pertumbuhan akan terbantut.

Namun ianya boleh diatasi dengan melakukan senaman bagi membentuk otot. Pembentukan otot akan membolehkan penghasilan hormon serta meningkatkan kembali kadar metabolisme dalam badan anda.

Usia 40-an

Setelah mencapai usia 40 tahun, anda akan perasan betapa cepatnya kadar metabolisme tubuh anda menurun.

Fungsi rahim mulai menurun dan tubuh akan mula bersedia untuk menghadapi menopaus.

Pada waktu ini, penurunan hormon estrogen dan progesterone secara langsung akan menjejaskan sistem reproduksi dan kitaran haid.

Penurunan metabolisme ini juga menyebabkan badan mudah naik walaupun jumlah makanan yang diambil tetap sama seperti dahulu. Justeru untuk mengekalkan berat badan, anda harus mengurangkan pengambilan makanan sebanyak 150 kalori setiap hari.

Menjelang usia 45 tahun, anda akan kehilangan jumlah otot yang banyak.

Usia 50-an

Kebiasaannya pada peringkat umur ini, kitaran haid wanita akan berhenti sekali gus menyebabkan peningkatan berat badan yang mendadak.

Jisim otot kemudian akan digantikan dan berubah menjadi lemak. Badan pula akan memerlukan kandungan kalori yang lebih kurang berbanding dahulu.

 

Jumlah otot Makin Berkurang. Bagaimana nak Bina Otot Semula Supaya Cepat Kurus?

 

 

 

Bagaimana ESP Shaklee Membantu Cepat Kurus?

Jika kita ingin badan yang kelihatan lebih langsing dan kurus, kita perlu mengambil sumber protein yang tinggi. Di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) terkandung sumber makanan tambahan yang amat baik untuk pengawalan berat badan. Protein tinggi yang terdapat pada Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) boleh menyekat hormon ‘ghrelin’ yang merangsang nafsu kelaparan dan meningkatkan tahap ‘cholecystokinin’ (CCK), iaitu suatu penahan selera yang mengisyaratkan otak untuk menghasilkan rasa kenyang atau puas.

 

Protein di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) juga mempunyai sifat termogenik yang menyebabkan badan membakar lebih banyak kalori. Protein di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) turut menyokong untuk membina jisim otot pejal yang penting untuk mereka yang sedang berdiet serta dapat menurunkan berat badan.

 

Asid-asid amino di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) memberi isyarat kepada otot untuk membaiki struktur dan kekuatannya, akhirnya memberikan tenaga untuk membakar kalori dan lemak.Protein di dalam Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) turut meningkatkan jisim otot pejal, merangsangkan pembakaran lemak dan mengurangkan penyimpanan lemak baru untuk memastikan tiada kesan yo-yo akibat daripada diet yang melampau!

 

Betul ke ESP Berkesan Bantu Turunkan Berat Badan, cepat Kurus?

 

 

Gadis ni turun 22kg tau

kurus dengan esp shaklee

 

Nak Order ESP Macammana?

Nak saya hantar terus ke pintu rumah anda

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat