Carotomax Shaklee

Carotomax Shaklee

Carotomax Shaklee terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik. CAROTOMAX® merupakan campuran luar biasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.

Jika anda tercari-cari vitamin antioksidan terbaik, bolehlah segera mendapatkan Carotomax Shaklee. Ia sangat bagus untuk masalah rabun. Ia juga bagus untuk anda yang mempunyai masalah kulit berjerawat. Hendak cantik mudah sebenarnya. Cuma anda perlu memilih vitamin terbaik untuk kulit anda.

Carotomax Shaklee

Gabungan Hebat 6 Karetenoid Terbaik dalam Carotomax Shaklee :

Alfa-karotena – Penting untuk penglihatan malam, mata yang sihat dan menghalang degenerasi penglihatan.

Astaxanthin – Pigmen di dalam alga dan fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai astaxanthin daripada mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.

Beta-karotena – Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun , mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

Lutein – Menyekat katarak, AMD (age related macular disease / penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.

Likopena – Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ, Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun, Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

Zeaxanthin – Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya, Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.

Karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk :

Memelihara kesihatan yang baik.

Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan pertumbuhan tisu.

Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput lendir.

Kebaikan CarotoMax

Kelebihan lain yang perlu anda ketahui mengenai Carotomax Shaklee ialah :

1) Lebih selamat daripada Vitamin A

Penemuan terawal vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan Vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, didapati satu prekursor Vitamin A dan beta karotena adalah selamat pengambilannya.

2) Mempertingkatkan penglihatan

Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam mata.

3) Meredakan penyakit kulit

Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis , senile palgue , kulit kering, kulit gugur dan jerawat. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne dan ulser kulit.

4) Melindungi Epithelial

Ia memelihara lapisan luar korna, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

5) Melawan Kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sisitem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bhahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

6) Menghalang Infeksi

Merangsang enzim membunuh kuman,menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru, batuk, hepatitis, ashtma, flu dan selsema.

sumber: bondasihat

COD Area Shah Alam

Jom dapatkan carotomax anda, jaga kesihatan mata dan antibodi badan anda. Hubungi kami untuk mendapatkan servis terbaik, atau klik gambar dibawah untuk order secara online terus ke rumah anda.

One thought on “Carotomax Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat