Cara Nak Kurus

Cara Nak Kurus

kajian 2015 menunjukkan satu juta atau 18.8 peratus wanita Malaysia berusia 25 hingga 64 tahun adalah gemuk.

Saya salah seorang antara wanita yang menyumbang jumlah itu. huhu

macam macam cara nak kurus. orang cakap je buat apa. gym, diet, atkins semua buat. ianya tak kekal lama. yelah kita ni menyusu anak, keje, balik rumah dah malam. Sampai rumah lewat baru nak makan. macammana nak makan sebelum maghrib sebab time tu stuck dalam jam.

dalam macam macam benda saya buat, saya lupa nak tingalkan 1 benda iaitu…. GULA PUTIH

Saya hantu 3 in 1. lagi lagi kopi, nescafe . wajib ada 1 dekat rumah, 1 dekat opis. nescafe tarik, teh tarik 3 kali sehari.

walaupun saya banyak minum air masak tapi minuman manis susah sangat nak tinggal.

Bulan April lepas Shaklee lancarkan Program Detox Shaklee. Ada menu plan yang kita kena folo dengan cadangan vitamin dari pakar diet Shaklee. Ramai yang nak detox nak diet tapi lupa nak ambil vitamin untuk lengkapkan nutrisi yang hilang. kalau hilang badan akan mula hell wire. Bila system badan tak betul macam macam penyakit la datang tanpa sedar.

Memang susah detox ni walaupun 7 hari. Hanya geng detox je yang faham. tapi hasil selepas 7 hari wow!! Amazing sangat!!!

Korang boleh folo detox akak di sini > http://bit.ly/2b6kjIw

selepas 7 hari detox Shaklee plan :-

1. Berat turun 4.2kg

2. Selepas itu makan macam biasa cuma dah biasa kawal portion nasi,makan vitamin berat senang turun lagi. Sebab detox program ni bantu boostkan metabolisme badan

3. Viseral fat turun dari 9 ke 6

4. Dah tak suka 3 in 1. Rasa manis sangat sangat.

5. Teh tarik pun seminggu sekali dua. itu pun 1 gelas share dengan husband.

4. Masa Raya Aidilfitri berjaya sarung saiz S.hihihi

5. Alhamdulillah bulan Ogos lepas saya pregnant anak ke 3. Tahukan saya ada masalah untuk pregnant jugak. yang ni nak tahu PM tepi.

Detox ni banyak membantu kita terutama kita rakyat Malaysia yang suka makan manis. Suka makan nasi 2-3 pinggan.

nak kurus senang boleh buat sedut lemak, boleh diet apa apa ,tapi nak tinggalkan tabiat pemakanan suka minum 3in 1, minum manis, makan fast food, air gas..itu paling susah.

Detox juga bantu kita detox segala pencemaran yang makin teruk. Makanan kita boleh pilih nak makan apa tapi udara boleh pilih ke. Setiap saat kita terdedah dengan pencemaran udara. Udara kita terlalu kotor. Kita bernafas setiap hari.. hati tapis je segala kotoran itu. 32 tahun baru saya detox cuci hati saya. Kalau toilet kat rumah 32 tahun tak cuci rasa bau, rupanya macammana? Jadi begitu la hati kita. toilet boleh ganti baru.. hati ALLAH bagi free tapi kita taknak jaga elok elok. Benda free kan..

Siapa yang rasa diet tapi tak kurus kurus, muka penuh jerawat, kulit kusam , susah nak tinggalkan 3 in 1, teh tarik… meh cuba set detox Shaklee.

Mahal? Hati, paru paru dan setiap organ saya walaupun ALLAH bagi free tapi terlalu mahal dan tersangat mahal dari harga set detox ni.

Ainul Mustafa
013-3612717
www.ainulmustafa.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat