Cara Kecutkan Cyst Dengan Mudah Tanpa Pembedahan

Cara Kecutkan Cyst Dengan Mudah Tanpa Pembedahan

Bahaya Ovarian Cyst

Ovarian cyst adalah cyst pada ovari yang dialami oleh semua wanita yang sihat dan subur. Cyst ini mengandungi telur (ovum) dan akan pecah bila bersaiz sekitar 20mm ataupun 2cm diameter untuk mengeluarkan ovum tersebut semasa proses ovulasi. Proses ini berlaku pada setiap bulan dan ini adalah normal. Tetapi jika ovarian cyst membesar melebihi 20mm atau 2cm diameter dan tidak pecah, maka ia akan memberikan masalah. Jika kita tidak merawat masalah ini boleh menyebakan 3 risiko bahaya kepada wanita. Selain boleh menyebabkan sukar untuk hamil, kesan bahaya akibat masalah tersebut

  1. OVARI TERBELIT – Menurut doktor, kalau berlakunya ovari terbelit wanita itu bukan hanya akan mengalami kesakitan yang teruk, malah kemungkinan untuk menyelamatkan tissue ovari yang masih sihat akan berkurangan.
  2. KANSER – Walaupun sangat jarang, sesetengah boleh menyebabkan kanser. Kemungkinan itu tetap ada.
  3. JANGKITAN – Jangan lupa ianya boleh pecah pada bila-bila masa dan boleh menyebabkan jangkitan yang boleh meragut nyawa.

kecutkan cyst

6 Petua Mudah Nak Kecutkan Cyst

1. HABA

Haba dikatakan agak berkesan dalam mengurangkan kekejangan otot atau sakit di bahagian perut kerana masalah besar ini. Letakkan pad panas atau botol air panas di kawasan pelvis dan bawah abdomen anda. Adakah ini untuk sekurang-kurangnya 15 minit. Ikut ubat ini setiap kali anda mengalami sakit di bahagian abdomen untuk kelegaan cepat. castor oil

2. CASTOR OIL

Pek minyak kastor adalah ubat lama untuk cyst ovari. Minyak Castor membersihkan badan tisu yang berlebihan dan toksin. Ia juga merangsang sistem limfa dan peredaran darah, yang membantu mengurangkan dan mengecutkannya. Nota: Jangan gunakan pek minyak kastor semasa haid. Jika anda cuba untuk hamil maka tidak menggunakan ubat ini selepas ovulasi.
epsom salt

3. EPSOM SALT BATH

Mandi garam Epsom akan juga amat membantu mengurangkan kesakitan dan gejala-gejala lain yang berkaitan dengan masalah ini. Kandungan Magnesium yang tinggi kandungan sulfat dalam garam Epsom bekerja sebagai relaxant otot yang seterusnya mengurangkan kesakitan. Tambah satu cawan garam Epsom untuk tab mandi anda dipenuhi dengan air suam. Menambah lima hingga 10 titik minyak pati seperti lavender, mawar atau melati. Kacau selama beberapa minit supaya garam larut. Rendam badan yang lebih rendah anda di dalam air ini selama 20 hingga 30 minit.
amalkan ini sekali setiap hari. bigelow-organic-chamomile-citrus-herb-tea-20-box

4. CHAMOMILE TEA

Teh herba seperti teh chamomile juga dianggap sebagai ubat terbaik untuk merawat masalahh ini dan kesakitan yang berkaitan dan tidak selesa. Kesan sedatif lembut teh chamomile akan mengurangkan kesakitan dan membantu anda untuk berehat. Juga, sifat panas teh ini juga akan membantu mengawal haid yang tidak teratur dengan merangsang aliran darah di bahagian pelvis dan rahim.

5. CUKA EPAL

Apple cider cuka boleh membantu mengecut cyst ovari yang disebabkan oleh kekurangan kalium. Ia mempunyai kandungan kalium dan disyorkan oleh pakar-pakar kesihatan.

  • Tambah satu sudu cuka sider epal ke dalam segelas air suam.
  • Campurkan satu sudu besar sirap pekat tali hitam.
  • Minum satu atau dua gelas penyelesaian ini setiap hari.
  • Ikut ubat ini sehingga sista hilang sepenuhnya

6. UBI BIT

Ubi bit mengandungi sebatian yang dikenali sebagai betacyanin yang meningkatkan keupayaan hati untuk membersihkan toksin daripada sistem anda. Plus, sifat alkali daripada ubi bit membantu mengimbangi keasidan dalam badan anda. Ini seterusnya mengurangkan keterukan gejala banyak masalah ini. Campurkan satu setengah cawan jus ubi bit yang baru dikeluarkan dengan satu sudu setiap gel lidah buaya. Minum ini sekali setiap hari sebelum makan sarapan pagi anda.

vitamin cyst shaklee

Vitamin Shaklee Lagi Terbaik Kecutkan Cyst Tanpa Pembedahan

Saya tahu ramai yang pernah cuba petua di atas, tapi masih tidak mendapat kesan yang sepatutnya, dan masalah ini masih ada. Sebab itu sangat penting untuk mendapatkan nutrisi yang cukup untuk membantu badan kita dalam mengatasi masalah ini. 3 vitamin di bawah sangat bagus untuk masalah tersebut

  1. VIVIX – Gabungan resveratrol dan polyphenols yang sangat berkuasa untuk memastikan sel kekal bertenaga dan muda. Ia membantu memperbaiki dan memulihkan serta membantu menghasilkan sel tubuh yang baru sehingga ke peringkat DNA. Vivix terbukti mampu merencatkan pertumbuhan sel tidak normal dari cyst dan menghalang pertumbuhan semula sel tidak normal.
  2. GLA COMPLEX – memainkan peranan penting dalam mengecutkan cyst dan fibroid. Gamma linolenic acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang diperlukan untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berupa hormon yang MENGAWAL KERADANGAN dan MENGAWAL ATUR PROSES BADAN YANG NORMAL. Jadi, dengan menambahkan kuantiti prostaglandin dalam badan, ia dapat membantu KECUTKAN CYST dan MENGAWAL IMBANGAN HORMON untuk MENGELAKKAN PEMBENTUKAN CYST BARU
  3. CAROTOMAX – merupakan anti-oksidan yang dapat menyekat aktiviti radikal bebas dalam tubuh. mengandungi vitamin A yang terkenal sebagai antioksidan hebat yang mampu berperang melawab kanser yang disebabkan oleh radikal bebas dalam badan.

TESTIMONIAL CYST SHAKLEE

1. PENGALAMAN PUAN ANNISA AMBIL GLA COMPLEX

pengalaman ambil set cyst
Pengalaman Annisa yang mula ambil GLA & Caratomax pada 20 November 2017
sebulan cyst dah mengecut
Dan pada 27 December 2017 , dalam tempoh 1 bulan sahaja
cyst mengecut kulit makin cantik
Cyst mengecut, berat turun dan kulit makin cantik.. BEST kannnn

2. Perkongsian Customer yang ada cyst 4cm dan ambil set VIVIX, GLA & CARATOMAX

aida cyst

aida cyst nanges

3. CYST 10CM MENGECIL KE 2CM SELEPAS AMALKAN VIVIX DALAM MASA 3 MINGGU

cyst 10 cm

cyst 10 cm kecut 2 cm

4. Cyst Hilang Dalam Masa Sebulan

cyst hilang dalam sebulan

Harini saya share cerita saya sendiri pula. Actually tak tahu pun ada cyst. Pergi hospital buat medical check up sebab benda lain. Tapi dapat tahu ada benda lain. Terkejut lah juga. Tapi syukur sebab tahu tu awal juga. Bila dapat tahu memang terus tak berani nak tinggalkan GLA dan VIVIX. Memang jadi teman rapat lah.Saya ambil dalam sebulan juga konsisten. Sebelum tu memang ada rasa tak selesa di bahagian perut dan kerap sakit kesan sama macam mengandungkan Khaulah dulu.

Bila Doc scan rupa-rupanya ada Cyst. Doc refer pada pakar sakit Puan. Mula-mula cek selepas scan tu cyst tu masih lagi ada. Doc kata nanti after sebulan datang lagi. Kita tengok bagaimana dan tentukan sama ada nak operate atau macam mana. Huh! Bila dengar operate memang kecut perut. Serius takut! Tak mahuuuu! Memang ikhtiar dengan GLA dan VIVIX. Doa pada Yang Maha Pemberi tak putus. Sebulan tempoh yang diberikan pun tiba.

Dug dag dug dag. Bila Doc mula scan tu rasa cam nak tercabut jantung. Doc pusing kiri pusing kanan. Taraaaa! Alhamdulillah cyst tu hilang dan saya bebas dari cyst. Seronok dan happy sangat. Syukur pada DIA dan makin jatuh cinta lagi lah dengan VIVIX dan GLA ni. Nikmat sihat tu mahal tau kawan-kawan. Jom jaga amanah Allah ni sebaiknya.

5. Pengalaman Puan Hanisah Kecutkan Cyst Semasa Mengandung

cyst testimonial hanisah

Saya sendiri dulu, ada ovarian cyst, 7 cm. Doktor tak boleh nak operate buang cyst sebab waktu itu saya di masih di awal kehamilan. Kena sabar tunggu sampai 12 minggu baru boleh operate. Doktor juga bagitau risiko cyst boleh pecah dan menyebabkan infection pada peranakan atau ovari boleh berpusing.

TAK SANGKA CYST KECUT. Kata-kata doktor memang sangat menakutkan. Masa itu memang tiada ubat atau solusi untuk situasi saya. Memang tawakkal (berdoa) dan teruskan ambil Set Mengandung Shaklee termasuk ESP. Alhamdulillah sebelum minggu ke 12, cyst saya dah kecut sepenuhnya, tak perlu bedah pun.

Jangan Biarkan Cyst Anda Membesar

Hubungi kami dan set appointment dengan kami untuk kami COD terus produk shaklee terus ke tempat anda. Area COD kami di sekitar Shah Alam, Klang, Petaling Jaya, Kelana Jaya, Universiti Malaya, Menara TM, dan banyak tempat lagi di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat