Cara Cepat Sembuhkan Luka Bersalin Pembedahan Cesarean

Cara Cepat Sembuhkan Luka Bersalin Pembedahan Cesarean

Luka bersalin caesarean adalah luka akibat pembedahan dan terdapat dua jenis iaitu jenis menegak dan melintang. Biasanya seboleh-boleh doktor akan memilih cara melintang kerana lebih cepat sembuh dan kurang sakit. luka pembedahan, tempoh tersebut cukup untuk kulit bercantum kembali. Walau bagaimanapun, tempoh penyembuhan ini boleh diguna pakai selagi tidak ada sebarang jangkitan kuman pada bahagian pembedahan. Umumnya, semua jenis luka boleh sembuh sepenuhnya dalam masa 42 hari iaitu 6 minggu.

luka pembedahan melibatkan banyak lapisan. Lapisan dalam rahim itu sendiri, lapisan pada selaput kemudian baru kulit. Hal ini menyebabkan tempoh penyembuhan sepenuhnya luka tersebut adalah 6 minggu. Sekiranya inginkan luka cepat sembuh, pengambilan makanan seimbang penting. Pastikan tubuh cukup vitamin terutama vitamin C kerana dapat mempercepatkan proses penyembuhan. Selepas bersalin digalakkan mengambil multivitamin. Makan sayur dan buah-buah banyak kerana kandungan seratnya boleh mengurangkan sembelit. Akan tetapi sekiranya sudah lebih 14 hari namun luka masih tidak sembuh, jumpalah doktor segera kerana takut ada jangkitan.

episiotomi

TANDA AMARAN SERIUS SELEPAS LUKA BERSALIN

  1. Demam berterusan.
  2. Sakit pada tempat luka
  3. Pendarahan yang banyak, berterusan dan berketul dari faraj
  4. Keluar nanah dari tempat luka
  5. Tanda kemerahan pada sekitar luka
  6. Keluar air jernih dari tempat luka
  7. Tempat luka nampak berlubang atau bengkak
  8. Benang jahitan keluar dari luka atau terbuka

kanser rahim

VIVIX : MINUMAN BOTANI TERBAIK POLIFENOL RESVERATROL

Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis.

Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods ).

BERSALIN CZER JAHITAN TERBUKA

Siapa cakap bersalin czer ni senang je.. mudah je. Ainul sendiri pernah bersalin czer & normal. Terus terang cakap bersalin czer paling berisiko, paling leceh nak jaga dan bertahun tahun kalau tak jaga elok elok still terasa sakit. Masa bersalinkan Arreessa belum kenal Shaklee. Seminggu selepas czer nak bangun duduk pun menderita. bersin batuk lagi la.

ini baru aak 1st tau. perut tu kira fresh lagi kena potong.. Jadi bayangkan kalau orang yang 3-4kali kena czer.. atau bersalin anak yang ke 5-6 walaupun sebelum itu normal. Usia kita makin meningkat, rahim pun makin tua.. asyik bekerja je non stop. kita tak bantu pun rahim aset utama wanita ni kembali hot, sihat, vogue.

Luaran je ke nak makan colagen, tepek makeup 10 inci.. rahim yang ada 1 ni je pun nak jugak tau. Tapi bukan la suruh telan make up mac pulak..huhuhu. cara mudah… masa dalam pantang sila makan vitamin yang 1st class berkualiti tinggi, ada klinikal test, ada landmark study.

tengok akak ni bersalin czer anak no 6 .. hari ke 2 boleh bangun sendiri.. luka cepat sembuh. jangan tak tahu ada orang czer 40hari berpantang pun luka masih tak ok..sebab itu pemakanan yang terbaik , lengkap dengan nutrisi penting ketika berpantang. Takde la berpantang muka sembab, pucat macam hantu kak limah.

penat tau berpantang ni.. baby selalu akan bangun 2jam sekali untuk menyusu. sebab itu mak mak dalam pantang banyak yang meroyan. sebab stress, zat nutrisi tak cukup. paksa badan bekerja…takde budget budget dalam set berpantang. kalau kita boleh kumpul duit nak bersalin dekat private yang berpuluh ribu maka kita pun boleh kumpul duit untuk full set berpantang ni.

Harga tak sampai RM1k pun sebab kalau beli full set ni terus layak jadi ahli. dapat free membership. Dalam set berpantang WAJIB ada vivix kalau nak cepat luka sembuh, badan cergas, mantop, sexy semula..kalau konsistent makan set ni seminggu berpantang pun dah boleh dapat berat sebelum bersalin.. kalau tak caya kena la try dulu

Sementara promosi vivix ni, cepat lerr beli set ni. dapat harga superrr murah uolss. Pelaburan bukan sekadar nak cepat kaya tapi paling penting melaburlah pada kesihatan.. duit berkepuk kepuk tapi tak sihat alangkah ruginya..

TESTIMONIAL LUKA CZER BERSALIN SHAKLEE

bersalin czer

luka cepat sembuh

vivix untuk berpantang

pengalaman heaven berpantang dengan vivix shaklee batu meroyan mengecut

susu badan banyak vivix shaklee

susu badan banyak milk booster vivix shaklee

luka pembedahan sembuh berpantang dengan vivix shaklee

vivix shaklee elak bentan masa pantang

BAGAIMANA MAHU VIVIX LUKA BERSALIN SHAKLEE ?

Untuk keterangan lanjut atau sebarang pertanyaan masalah bersalin czer jahitan terbuka, anda boleh menghubungi saya Ainul Mustafa  013-3612717

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat