PENGEDAR SHAKLEE SHAH ALAM

Pengedar Shaklee Paling Cun

Berani Ambil Risiko Dalam Shaklee

Berani Ambil Risiko Dalam Shaklee

Setiap hari yg kita lalui penuh dengan macam2 risiko, apetah lagi bila sudah berkecimpung dalam dunia perniagaan. Lagi banyak risiko.

The good thing is, risiko kita dalam bisnes Shaklee ni tidaklah setinggi berbanding bisnes conventional lain. Produk #1 dah depan mata, sistem yg duplicatable dah tersedia & mentor top in Malaysia pun sentiasa bersama

Pun begitu, masih ada risiko yg kita perlu lalui sehari-hari:

– risiko kalau approach, dia dah sign up
– risiko kalau pitching, prospek yg taknak
– risiko business partner tiba2 tarik break

The thing is, org yg tak berani ambil risiko cenderung untuk berkhidmat dengan orang lain yg ambil risiko; dgn reward/income yg lebih rendah. Atau dgn kata mudah, punya lah seseorang tu taknak ambil risiko, sebenarnya mereka sudah berada dalam dunia yg (lebih) berisiko.

Oleh itu, beranikanlah diri untuk ambil risiko buat sesuatu yg kita belum pernah buat atau belum ada keberanian untuk buat. Usah lari dari risiko, sebaliknya berdepanlah dengannya.

Supaya hidup kita lebih berbaloi in the future.

Leave a Reply

Open chat