Air Ketuban Kurang Shaklee COD Shah Alam

Air Ketuban Kurang Shaklee COD Shah Alam

MASALAH AIR KETUBAN KURANG

Kekurangan air ketuban dipanggil ‘oligohidramnios’. Kadar normal air ketuban ialah dari bacaan 0.5- 2.5 liter. Air ketuban kurang biasanya merujuk kepada masalah buah pinggang bayi atau tekanan darah tinggi ibu, manakala air ketuban lebih pula biasanya disebabkan oleh masalah diabetis ibu.

Masalah air ketuban kurang ini mempunyai beberapa punca. Antaranya adalah:

1. KOYAKAN PADA DINDING AIR KETUBAN

Koyakan kecil pada dinding air ketuban menyebabkan air ketuban keluar. Koyakan ini meningkatkan risiko jangkitan pada ibu dan bayi kerana koyakan ini memberi laluan kepada bakteria untuk masuk ke kawasan air ketuban. Kadangkala,kebocoran selaput ketuban mengakibatkan lelehan air ketuban secara berterusan sedikit demi sedikit, boleh berlaku tanpa disedari dan disangka lelehan lendir faraj.

2. MASALAH PLACENTA

Masalah pada placenta akan menyebabkan bekalan darah dan nutrien berkurangan pada bayi anda. Sekaligus menyebabkan bayi berhenti mengitar semula cecair yang dijadikan air ketuban.

3. MASALAH KESIHATAN IBU DAN BAYI

Masalah kesihatan ibu seperti buah pinggang serta paru-paru janin menimbulkan masalah air ketuban yang kurang Kelainan kromosom janin juga boleh menyebabkan kurang penghasilan air ketuban ini.

4. MENGANDUNG KEMBAR DUA ATAU LEBIH

Masalah air ketuban kurang mempunyai risiko yang tinggi sekiranya si ibu mengandung kembar dua atau lebih. Keadaan ini berlaku kerana sindrom peralihan cecair kembar kepada kembar yang lain. Air ketuban yang kurang dibentuk oleh seorang kembar,manakala seorang lagi kembar akan membentuk ar ketuban yang banyak.

RISIKO KEKURANGAN AIR KETUBAN (OLIGOHYDRAMNIOS)

  1. Tali pusat terhimpit dan berkemungkinan janin lemas akibat gangguan aliran darah dan oksigen daripada ibu kepadanya.
  2. Penyempitan ruang dalam rahim boleh mengganggu pembentukan paru-paru, menyebabkan kecacatan pada anggota kaki serta kedudukan janin tidak normal.
  3. Kelahiran pramatang dan komplikasi berkaitannya boleh berlalu seperti kesukaran pernafasan dan pendarahan otak
  4. Kematian bayi sebelum dilahir (mati dalam kandungan).
Jadi tak boleh main main ye kalau air ketuban kurang tau.cite kawan wife kezen husband dimana dia ada masalah air ketuban kurang. Dia tanyakan apa vitamin yang boleh naikkan air ketuban kawan dia. dah tahap kritikal.

Selain banyakkan rehat, makanan makanan berkhasiat. vitamin antara benda yang Ainul memang tak skip makan.  Ainul yakin bila badan kita cukup lengkap nutrisi, zat nutrien insyaALLAH takde masalah kesihatan

Alhamdulillah feedback dari wife kezen cakap lepas je ambil vitamin ni air ketuban makin naik. Alhamdulillah kuasa ALLAH.kita usaha selagi terdaya

 

 

 

 

Vitamin C merangsang pembentukan kolagen yang merupakan fiber dalam sarung ketuban. la membantu sarung ketuban menjadi kental & kuat.

ESP pula terdiri daripada protein yang menjadi makanan utama sel dalam tubuh badan, termasuk sel dalam sarung ketuban. Apabila badan mendapat protein yang secukupnya dari pengambilan ESP, maka sel kantung ketuban akan menjadi sihat & sekali gus membantu menguatkan sarung ketuban.

 

 

4 Tips menaikkan kembali air ketuban dalam masa 1 minggu Pengalaman Sendiri

4 Tips menaikkan kembali air ketuban dalam masa 1 minggu

 

 

Kepada kawan kawan yang ada masalah air ketuban kurang ni boleh la cuba. Jangan takut sebab 2 vitamin ni memang 100% semulajadi, ada klinikal test dan Ainul sendiri dah makan sejak 2011. means dah 9 tahun makan Shaklee. Saya makan dari sebelum hamil, masa hamil, berpantang, menyusu

NAK ORDER SET AIR KETUBAN KURANG SHAKLEE INI

 

Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Penghantaran sekitar Shah Alam, Petaling Jaya, Klang, Subang Jaya, Bangsar, Kelana Jaya, Alam Impian, Denai Alam,

Ainul Mustafa
Pengedar Shaklee Shah Alam
Email: ainulfadzilah@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 013-3612717
www.wasap.my/60133612717

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open chat