Pengedar Shaklee Shah Alam

Pengedar Shaklee Paling Cun

3 Salah Faham MLM Shaklee

3 Salah Faham MLM Shaklee

1) Sistem biz MLM ni halal ke?
Industri jualan langsung sumbang berbilion ringgit setiap thn kpd pendapatan negara dan telah di “regulate” di bwh akta jualan langsung 1993.
Pastikn biz anda ada no lesen AJL 93…dan lebih baik jika syarikat tu berdaftar dgn DSAM(persatuan jualan langsung)yg di iktiraf oleh kerajaan.
Pastikan ia mjual barangan yg bermenafaat dgn hage berpatutan dgn kualiti.
Pelan pemasaran tidak mirip kpd piramid atau binari yg di haramkn.
Ramai yg tak dpt info yg tepat..ramai yg tertipu dgn skim2 cpt kaya yg tumbuh melata..ramai yg hilang pertimbangan bila nampak duit byk dgn tak payah keja kuat.(mata dan hati buta bila nampak wang besar).

Yg haram adalah skim2 ni kdg2 depa guna lesen MLM atau nampak mcm MLM serta gunakn nama2 individu bpgaruh spt Dato,tan sri atau artis..tak kurang yg guna nama ustaz utk lariskn products..guna nama Islam dan agama sbg pelaris..sbb tu ramai yg tak percaya langsung,curiga dan salah fhm sejak dulu lg.
Mereka ada lesen AJL tp operasi skim cpt kaya.Ayahanda pernah bsama Kementerian Hal ehwal pengguna buat road show ke seluruh negara beri kesedaran mgenai beza sikm piramid dan MLM yg genuine. Selama 7 hari bsma pegawai2 penguatkuasa bincang masalah ramai rakyat tertipu dan tak serik di tipu berkali2.
Pastikan jga products berdaftar dgn KKM serta dpt kelulusan jika ia product kesihatan.

2) MLM mgkayakn org atas?
Ia betul bg sistem piramid atau binari.Dlm sistem MLM terkini yg asli di namakan networkmarketing ia bri peluang yg sama je..jika anda rajin dan perform anda dpt bonus serta pangkat yg lebih dari org atas…adilkn?

3) Boleh ke biz ni di warisi utk generasi akn dtg? Byk syarikat akn tutup separuh jln dan tak btahan lme.
Mmang btl syarikat yg promote skim2 ni tak tahan lme sbb setelah kaut wang berjuta mereka akan tutup dan buka syarikat lain pula..mereka org yg sama cuma yg berubah skim je.
Carilah syarikat yg telah lme beroperasi dan telah terbukti oleh masa lebih 50 thn dlm pasaran..dan ramai yg sdg dan sudah bjaya.
Org kite amat suka buat biz brg viral yg sementara.

Pengalaman ayahanda dlm SATU je syarikat melebihi 27 thn byk bri pengajaran,pengalaman dan hikmah selok belok industri ini.
Smga ilmu dan pgalaman dpt di curahkan utk anak2 muda yg ghairah bjuang demi masa dpn.
Cuma satu je nk pesan klu nk kekal bjaya usah bina biz cara atau mirip skim dan memaksa atau push anak buah.
Apa pun utk kekal enjoy anda wajib bina secara seimbang..” strike a balance” dlm serba serbi aspek pembinaan network..
BUILT TO LAST

Leave a Reply

Open chat